037- CASAL NOU BARRIS. Casal de barrio en Trinitat Nova
 
L’edifici es defineix a partir d’una tanca que ressegueix el perimetre del solar, contenint el programa i un tros del verd existent en aquest límit de la ciutat que toca Collserola. El treball de la secció aporta tota la resta: entendre primer el lloc i la seva topografia, distribuir de manera quasi automàtica els usos, oferir llum, ventil.lació i vistes cap al paisatge de fons.
 
Es proposa un edifici esglaonat que s'adapta al desnivell del solar, ajustant l'altura edificada per permetre una bona visibilitat des del carrer Palamós, amb patis transversals i grans obertures a nord per a una correcta il•luminació i ventilació de les sales i bona visibilitat cap a la Casa de l’Aigua i el paisatge.
 
Aquesta implantació en el terreny permet definir de forma gradual la continuïtat d'espais verds que penetren en el nou equipament a través del jardí, la terrassa mirador i les cobertes enjardinades enteses com una façana més de l'edifici, visible des del seu entorn.
 
L'accés se situa en la planta superior des de la petita plaça del carrer  S’Agaró. En aquesta planta se situen els espais polivalents de caràcter públic amb accés a la terrassa mirador i en la planta inferior els espais funcionals, d'administració i servei amb accés al jardí.
 
 

 

037- CASAL NOU BARRIS. Casal de barrio en Trinitat Nova 
 
Equipo de proyecto
Pau Vidal, Vivas Arquitectos
Situación
Carrer s’Agaró, Barcelona
Programa
Sala de actos, sala de exposiciones, bar, talleres, patio.
Fecha de proyecto
Concurso 2014
Cliente
BIMSA
Consultores
Jaume Pastor L3J
Superficie
892
Estado
Concurso

T. 679 01 74 46

Pere IV 29-35-5-1

08018 Barcelona